Κατάλογος

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLATBREAD;

Το Flatbread είναι ένα ψωμί, από αλεύρι νερό και αλάτι. Συστατικά τα οποία ζυμώνονται και ανοίγονται καλά σε επίπεδη ζύμη. Πολλά flatbread είναι άζυμα, δηλαδή δεν περιέχουν παράγοντα διόγκωσης όπως η μαγιά. Τα επίπεδα ψωμιά συνήθως έχουν πάχος από ένα χιλιοστό έως μερικά εκατοστά. Μπορούν να ψηθούν σε φούρνο, να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι, να ψηθούν στα κάρβουνα ή να φαγωθούν φρέσκα.

Το flatbread μπορούμε να το συναντήσουμε σε ράφια παντοπωλείων, σε σουβλατζίδικα ακόμα και σε γκουρμέ εστιατόρια. Στις μέρες μας έχει γίνει μια τάση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μια σύγχρονη εφεύρεση. Τα flatbreads ήταν από τις πρώτες επεξεργασμένες τροφές ενώ ιστορικά στοιχεία αναφέρουν την ύπαρξή τους σε αρχαίες τοποθεσίες, όπως η Μεσοποταμία, η αρχαία Αίγυπτος και η Ινδία.

Δεν είναι πραγματικά νέα ιδέα.

Σήμερα οι περισσότεροι πολιτισμοί του κόσμου φτιάχνουν παραδοσιακά ψωμιά, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των flatbread. Στην Αφρική, στις Μεσογειακές χώρες, στη Νότιο Αμερική και στην Άπω Ανατολή υπάρχουν πολλές παραλλαγές των flatbreads, σκέτα ή σε σάντουιτς. Η Τορτίγια, η Ελληνική & η Κυπριακή πίτα, η Naan, η Φοκάτσια και η Τσαπάτι, είναι μερικά άλλα παραδείγματα γνωστών flatbreads.

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ FLATBREADS

Παραδοσιακά, το flatbread παρασκευάζεται χωρίς μαγιά. Το αλεύρι, το νερό και το αλάτι είναι τα κύρια συστατικά. Ζυμώνεται και ψήνεται συνήθως σε φούρνο από τούβλα. Ενώ προήλθε από την αρχαία Αίγυπτο, πολλοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές εκδοχές flatbread. Από το naan στο Αφγανιστάν, την Ινδία έως την τορτίγια στην Κεντρική και Νότια Αμερική και από την piadina στη Romagna της Ιταλίας έως την πίτα για σουβλάκι στην Ελλάδα, το flatbread έχει παραχθεί σχεδόν παντού.

ΤΑ FLATBREAD ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η μεσογειακή κουζίνα είναι τα τρόφιμα και οι μέθοδοι παρασκευής που προέρχονται από ανθρώπους της περιοχής της Μεσογείου. Τα τρία βασικά στοιχεία αυτής της κουζίνας είναι η ελιά, το σιτάρι και το σταφύλι, αποδίδοντας ελαιόλαδο, ψωμί και κρασί. Η περιοχή της Μεσογείου εκτείνεται σε μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών με ξεχωριστές κουζίνες, ιδίως την ελληνική, την ιταλική, την κυπριακή, τη μαγκρίμπι, την αιγυπτιακή, τη γαλλική, την ισπανική, τη λεβαντίνη και την τουρκική. Έτσι, τα μεσογειακά προϊόντα μας περιλαμβάνουν αντίστοιχα την ελληνική πίτα, τη βάση της ιταλικής πίτσας, την κυπριακό πίτα, το αραβικό ψωμί, το ψωμί Naan που προέρχεται από την Ανατολή και τη βάση για πεϊνιρλί.

Κάθε προϊόν είναι μοναδικό! Το κάθε ένα με διαφορετικά συστατικά, από διαφορετικές ακτές της Θάλασσας της Μεσογείου δημιουργώντας μια ομάδα γεύσης απίστευτα δημοφιλής παγκοσμίως.

 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στη δεκαετία του ’40, δημιουργήθηκε ένα νέο προϊόν που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής γαστρονομίας και να γίνει συνώνυμο του Έλληνα.

Ο λόγος για την πίτα για σουβλάκι, που γεννήθηκε από τις διατροφικές ανάγκες της εποχής, αλλά και την αυθαιρεσία των Ελλήνων φουρνάρηδων.

Έμπνευση αποτέλεσαν τα flatbreads, τα επίπεδα ψωμιά που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο λήψης τροφής σε διάφορους πολιτισμούς, και κυρίως της Μεσογείου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLATBREAD;

Το Flatbread είναι ένα ψωμί, από αλεύρι νερό και αλάτι. Συστατικά τα οποία ζυμώνονται και ανοίγονται καλά σε επίπεδη ζύμη. Πολλά flatbread είναι άζυμα, δηλαδή δεν περιέχουν παράγοντα διόγκωσης όπως η μαγιά. Τα επίπεδα ψωμιά συνήθως έχουν πάχος από ένα χιλιοστό έως μερικά εκατοστά. Μπορούν να ψηθούν σε φούρνο, να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι, να ψηθούν στα κάρβουνα ή να φαγωθούν φρέσκα.

Το flatbread μπορούμε να το συναντήσουμε σε ράφια παντοπωλείων, σε σουβλατζίδικα ακόμα και σε γκουρμέ εστιατόρια. Στις μέρες μας έχει γίνει μια τάση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μια σύγχρονη εφεύρεση. Τα flatbreads ήταν από τις πρώτες επεξεργασμένες τροφές ενώ ιστορικά στοιχεία αναφέρουν την ύπαρξή τους σε αρχαίες τοποθεσίες, όπως η Μεσοποταμία, η αρχαία Αίγυπτος και η Ινδία.

Δεν είναι πραγματικά νέα ιδέα.

Σήμερα οι περισσότεροι πολιτισμοί του κόσμου φτιάχνουν παραδοσιακά ψωμιά, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των flatbread. Στην Αφρική, στις Μεσογειακές χώρες, στη Νότιο Αμερική και στην Άπω Ανατολή υπάρχουν πολλές παραλλαγές των flatbreads, σκέτα ή σε σάντουιτς. Η Τορτίγια, η Ελληνική & η Κυπριακή πίτα, η Naan, η Φοκάτσια και η Τσαπάτι, είναι μερικά άλλα παραδείγματα γνωστών flatbreads.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ FLATBREADS

Παραδοσιακά, το flatbread παρασκευάζεται χωρίς μαγιά. Το αλεύρι, το νερό και το αλάτι είναι τα κύρια συστατικά. Ζυμώνεται και ψήνεται συνήθως σε φούρνο από τούβλα. Ενώ προήλθε από την αρχαία Αίγυπτο, πολλοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές εκδοχές flatbread. Από το naan στο Αφγανιστάν, την Ινδία έως την τορτίγια στην Κεντρική και Νότια Αμερική και από την piadina στη Romagna της Ιταλίας έως την πίτα για σουβλάκι στην Ελλάδα, το flatbread έχει παραχθεί σχεδόν παντού.

ΤΑ FLATBREAD ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η μεσογειακή κουζίνα είναι τα τρόφιμα και οι μέθοδοι παρασκευής που προέρχονται από ανθρώπους της περιοχής της Μεσογείου. Τα τρία βασικά στοιχεία αυτής της κουζίνας είναι η ελιά, το σιτάρι και το σταφύλι, αποδίδοντας ελαιόλαδο, ψωμί και κρασί. Η περιοχή της Μεσογείου εκτείνεται σε μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών με ξεχωριστές κουζίνες, ιδίως την ελληνική, την ιταλική, την κυπριακή, τη μαγκρίμπι, την αιγυπτιακή, τη γαλλική, την ισπανική, τη λεβαντίνη και την τουρκική. Έτσι, τα μεσογειακά προϊόντα μας περιλαμβάνουν αντίστοιχα την ελληνική πίτα, τη βάση της ιταλικής πίτσας, την κυπριακό πίτα, το αραβικό ψωμί, το ψωμί Naan που προέρχεται από την Ανατολή και τη βάση για πεϊνιρλί.

Κάθε προϊόν είναι μοναδικό! Το κάθε ένα με διαφορετικά συστατικά, από διαφορετικές ακτές της Θάλασσας της Μεσογείου δημιουργώντας μια ομάδα γεύσης απίστευτα δημοφιλής παγκοσμίως.

 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στη δεκαετία του ’40, δημιουργήθηκε ένα νέο προϊόν που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής γαστρονομίας και να γίνει συνώνυμο του Έλληνα.

Ο λόγος για την πίτα για σουβλάκι, που γεννήθηκε από τις διατροφικές ανάγκες της εποχής, αλλά και την αυθαιρεσία των Ελλήνων φουρνάρηδων. 

Έμπνευση αποτέλεσαν τα flatbreads, τα επίπεδα ψωμιά που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο λήψης τροφής σε διάφορους πολιτισμούς, και κυρίως της Μεσογείου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FLATBREAD;

Το Flatbread είναι ένα ψωμί, από αλεύρι νερό και αλάτι. Συστατικά τα οποία ζυμώνονται και ανοίγονται καλά σε επίπεδη ζύμη. Πολλά flatbread είναι άζυμα, δηλαδή δεν περιέχουν παράγοντα διόγκωσης όπως η μαγιά. Τα επίπεδα ψωμιά συνήθως έχουν πάχος από ένα χιλιοστό έως μερικά εκατοστά. Μπορούν να ψηθούν σε φούρνο, να τηγανιστούν σε ζεστό λάδι, να ψηθούν στα κάρβουνα ή να φαγωθούν φρέσκα.

Το flatbread μπορούμε να το συναντήσουμε σε ράφια παντοπωλείων, σε σουβλατζίδικα ακόμα και σε γκουρμέ εστιατόρια. Στις μέρες μας έχει γίνει μια τάση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μια σύγχρονη εφεύρεση. Τα flatbreads ήταν από τις πρώτες επεξεργασμένες τροφές ενώ ιστορικά στοιχεία αναφέρουν την ύπαρξή τους σε αρχαίες τοποθεσίες, όπως η Μεσοποταμία, η αρχαία Αίγυπτος και η Ινδία.

Δεν είναι πραγματικά νέα ιδέα.

Σήμερα οι περισσότεροι πολιτισμοί του κόσμου φτιάχνουν παραδοσιακά ψωμιά, τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των flatbread. Στην Αφρική, στις Μεσογειακές χώρες, στη Νότιο Αμερική και στην Άπω Ανατολή υπάρχουν πολλές παραλλαγές των flatbreads, σκέτα ή σε σάντουιτς. Η Τορτίγια, η Ελληνική & η Κυπριακή πίτα, η Naan, η Φοκάτσια και η Τσαπάτι, είναι μερικά άλλα παραδείγματα γνωστών flatbreads.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ FLATBREADS

Παραδοσιακά, το flatbread παρασκευάζεται χωρίς μαγιά. Το αλεύρι, το νερό και το αλάτι είναι τα κύρια συστατικά. Ζυμώνεται και ψήνεται συνήθως σε φούρνο από τούβλα. Ενώ προήλθε από την αρχαία Αίγυπτο, πολλοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές εκδοχές flatbread. Από το naan στο Αφγανιστάν, την Ινδία έως την τορτίγια στην Κεντρική και Νότια Αμερική και από την piadina στη Romagna της Ιταλίας έως την πίτα για σουβλάκι στην Ελλάδα, το flatbread έχει παραχθεί σχεδόν παντού.

ΤΑ FLATBREAD ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Η μεσογειακή κουζίνα είναι τα τρόφιμα και οι μέθοδοι παρασκευής που προέρχονται από ανθρώπους της περιοχής της Μεσογείου. Τα τρία βασικά στοιχεία αυτής της κουζίνας είναι η ελιά, το σιτάρι και το σταφύλι, αποδίδοντας ελαιόλαδο, ψωμί και κρασί. Η περιοχή της Μεσογείου εκτείνεται σε μια μεγάλη ποικιλία πολιτισμών με ξεχωριστές κουζίνες, ιδίως την ελληνική, την ιταλική, την κυπριακή, τη μαγκρίμπι, την αιγυπτιακή, τη γαλλική, την ισπανική, τη λεβαντίνη και την τουρκική. Έτσι, τα μεσογειακά προϊόντα μας περιλαμβάνουν αντίστοιχα την ελληνική πίτα, τη βάση της ιταλικής πίτσας, την κυπριακό πίτα, το αραβικό ψωμί, το ψωμί Naan που προέρχεται από την Ανατολή και τη βάση για πεϊνιρλί.

Κάθε προϊόν είναι μοναδικό! Το κάθε ένα με διαφορετικά συστατικά, από διαφορετικές ακτές της Θάλασσας της Μεσογείου δημιουργώντας μια ομάδα γεύσης απίστευτα δημοφιλής παγκοσμίως.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στη δεκαετία του ’40, δημιουργήθηκε ένα νέο προϊόν που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής γαστρονομίας και να γίνει συνώνυμο του Έλληνα.

Ο λόγος για την πίτα για σουβλάκι, που γεννήθηκε από τις διατροφικές ανάγκες της εποχής, αλλά και την αυθαιρεσία των Ελλήνων φουρνάρηδων. 

Έμπνευση αποτέλεσαν τα flatbreads, τα επίπεδα ψωμιά που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο λήψης τροφής σε διάφορους πολιτισμούς, και κυρίως της Μεσογείου.

FLATBREAD, ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Τα flatbreads για πολλούς είναι η ιδανική επιλογή για μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή. Θεωρούνται, μια εναλλακτική λύση του ψωμιού με μαγιά και χρησιμοποιούνται σε δίαιτες ευκολότερα από ότι το κανονικό ψωμί, αφού είναι εξίσου υγιεινά και θρεπτικά. Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε λιπαρά. Συναντάμε συχνά flatbreads ολικής αλέσεως και καλαμποκιού. Τα ολικής αλέσεως με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη και το πίτουρο θεωρούνται κατάλληλα για διαβητικούς.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ FLATBREADS;

ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Νέες γεύσεις, νέα σχήματα, νέες χρήσεις, νέες προοπτικές έκαναν την αγαπημένη παραδοσιακή πίτα ένα εντελώς καινούριο προϊόν στα χέρια της οικογένειας Κολιού. Το εγχείρημα αυτό αγκάλιασε η αγορά, αυξάνοντας τη δημοτικότητα των προϊόντων της εταιρείας «Πίτες Κολιός Α.Ε.» και δικαιώνοντας τις προσπάθειες των δημιουργών της. Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια οπλίστηκε με περισσότερη όρεξη, αλλά και περισσότερη τροφή για σκέψη.

H Πίτες Κολιός Α.Ε., με φρέσκιες προτάσεις, δίνει στα Flatbreads διαφορετικές χρήσεις, αφού μπορείς να τυλίξεις τη πίτα για σουβλάκι, να γεμίσεις τη κυπριακή πίτα, να στολίσεις την Ιταλική βάση πίτσας, να κόψεις τη πίτα Νaan, να φτιάξεις clubsandwich με τη τετράγωνη πίτα και ότι άλλο φαντάζεσαι και σου αρέσει.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ FLATBREADS;

ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Νέες γεύσεις, νέα σχήματα, νέες χρήσεις, νέες προοπτικές έκαναν την αγαπημένη παραδοσιακή πίτα ένα εντελώς καινούριο προϊόν στα χέρια της οικογένειας Κολιού. Το εγχείρημα αυτό αγκάλιασε η αγορά, αυξάνοντας τη δημοτικότητα των προϊόντων της εταιρείας «Πίτες Κολιός Α.Ε.» και δικαιώνοντας τις προσπάθειες των δημιουργών της. Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια οπλίστηκε με περισσότερη όρεξη, αλλά και περισσότερη τροφή για σκέψη.

H Πίτες Κολιός Α.Ε., με φρέσκιες προτάσεις, δίνει στα Flatbreads διαφορετικές χρήσεις, αφού μπορείς να τυλίξεις τη πίτα για σουβλάκι, να γεμίσεις τη κυπριακή πίτα, να στολίσεις την Ιταλική βάση πίτσας, να κόψεις τη πίτα Νaan, να φτιάξεις clubsandwich με τη τετράγωνη πίτα και ότι άλλο φαντάζεσαι και σου αρέσει.

Back to top